Natuurlijk vind je het belangrijk dat je bestelauto goed verzekerd is. Omdat de kosten van het rijden al hoog genoeg zijn, wil je niet teveel premie betalen. Vaak gaat zo’n voordelige premie ten koste van de kwaliteit. Dat merk je vaak pas na het moment van de schade. Met onze verzekeringen hoef je je daar geen zorgen om te maken. Wij bieden je zekerheid van prima voorwaarden en een zeer concurrerende premie.

Je hebt de keuze uit drie dekkingen:

•Wettelijke aansprakelijkheid (W.A.)

•Gedeeltelijke Casco

•Volledig Casco

Wettelijke aansprakelijkheid.

Een W.A.- verzekering voor je bestelauto is wettelijk verplicht. Deze W.A-verzekering biedt dekking voor de schade die je met je bestelauto aan anderen veroorzaakt. Het verzekerd bedrag is € 2.500.000,-, behalve een buitenlandse wet een hoger bedrag vereist. Voor een bestelauto hangt de w.a- premie af van het totaal toelaatbaar gewicht, dat is gegeven opdeel 1 van het kentekenbewijs.

Gedeeltelijk Casco

Als aanvulling op de verplichte W.A.-verzekering kan je een gedeeltelijk- casco-verzekering nemen. Verzekerd door schade is o.a. brand, diefstal, ruitbreuk, storm, natuurramp, hagel en transport. De premie bedraagt een bepaald percentage van de dagwaarde. De dagwaarde, exclusief BTW voor ondernemers met volledige vooraftrek van BTW, van de auto is de basis voor de berekening van de premie en de schadevergoeding. Het eigen risico is € 136,-.

Volledig-Casco-verzekering

De meest complete dekking biedt de volledig-casco-verzekering, dit houdt in:

•de dekking als genoemd bij gedeeltelijk-casco

•ieder ander van buiten komend onheil, waaronder aanrijdingsschade

De premie is gebaseerd op € 136,- eigen risico en wordt berekend over de cataloguswaarde, voor ondernemers exclusief BTW met volledige vooraftrek van BTW, vermeerderd met de waarde van speciale voorzieningen. Speciale voorzieningen zijn de toevoegingen aan de auto resp. veranderingen in de standaarduitvoering, waarvan de prijs niet in de officiële catalogusprijs is begrepen.

Gratis, met een maximum van € 455 per voorwerp, zijn onder andere verzekerd: het geheel aan geluidsapparatuur, mistlampen, achterruitwisser, diefstalbeveiliging, kentekenplaten en voorts trekhaak, matten, afleveringskosten en de kosten van antiroestbehandeling.

Uitbreidingsmogelijkheden

De bestelautoverzekering kan worden uitgebreid met:

•Inzittendenverzekering

•Verhaalsrechtsbijstandsverzekering

Interesse in bovenstaande verzekering? Wij denken graag met je mee.